Werkwijze coaching

Eerst stellen we je coaching doelen vast

Vervolgens snijden we elke coaching sessie in het traject toe op het aandachtspunt of probleem dat jou bezighoudt. Vervolgens is de basis het coaching gesprek en de coaching methode (waar loop je tegen aan, hoe doe je dat, wat is je winst, wat is je verlies hierdoor, zie verder reactief patroon. Daarnaast heb ik mezelf diverse technieken eigen gemaakt, die ik toepas in overleg met jou. Ook kan het Enneagram als ingang dienen om gezamenlijk uit te zoeken welke kernpatronen/gedragingen je jezelf hebt aangeleerd. Dit is een bewezen manier om verder te kijken naar wat er achter die gedragingen zit. Maar bovendien, hoe je zaken in het vervolg anders kunt aanpakken. Door nieuwe keuzes te maken waarmee je dichter bij jezelf blijft, krijg je meer energie. Dit helpt je om succesvol te zijn en door te breken waar je vast zat of moeite mee had. Andere technieken zijn Voice Dialogue en systeemwerk om dieper inzicht te krijgen in waarom je bepaald gedrag vertoont.

Soms ligt het probleem echter fundamenteler dan gedragingen: je bent niet helemaal, of zelfs bepaald niet, vervuld van wat je doet. Het geeft je geen energie, of onttrekt zelfs energie.

In je energie

De vraag is dan hoe je weer in je energie komt. Hierbij is de eerste vraag wie je onder al die gedragingen nu werkelijk bent, waar ben je gepassioneerd over, wat is je essentie? Dit onderzoek kan je brengen naar je missie. Deze kan je uitwerken in je visie: hoe wil jij dat je leven er uit ziet. Dit vertaalt zich naar wat is in jouw leven belangrijk, en wat minder (hiërarchie)? De uitdaging wordt dan om je visie te leven. De energie volgt dan als het ware vanzelf. Dit klinkt simpel, maar is zeker niet eenvoudig. Er is een aantal methoden om het onderzoek naar je wezenlijke passie vorm te geven zodat je stappen kunt zetten om je visie helder te krijgen.

Je droom

Als eenmaal je visie hebt en weet wat je wilt, is de uitdaging om dat te realiseren. In dat geval is Coaching van Dromen naar Doen iets voor jou. Voor mij was het al vrij lang helder dat ik (ook) coach wilde worden. Mijn droom was duidelijk. Toch heeft het nog behoorlijk wat tijd gekost om een coaching praktijk op te richten naast mijn bancaire carrière, omdat dit het overwinnen van weerstanden vergde. Er zijn effectieve methoden via Integral Theory om je van je weerstanden bewust te maken. Die hebben mij zover gebracht dat mijn droom nu realiteit is: ik doe nu wat ik droomde!

Neem contact op
voor een (gratis) intake gesprek

Contact

Telefoon of whatsapp

06 4022 8274

Email

info@krijgsmancoaching.com

Follow by Email
Facebook
Twitter
LinkedIn