Visie op teams

Een team (of afdeling/divisie) heeft een unieke bijdrage aan de grotere organisatie.

Waarom uniek? Als dit niet meer zo is dan stopt het bestaan op een gegeven moment. In hoeverre heeft je team contact met deze unieke bijdrage? Als deze unieke bijdrage ervaren wordt door de teamleden dan draagt dit natuurlijk bij aan een effectief team.

Vertrouwen

En er is nog iets nodig: vertrouwen. In een goed team ontplooit ieder teamlid zijn of haar talenten optimaal, en vullen de sterktes van de individuen eventuele zwaktes van andere leden aan. Er is wederzijds vertrouwen en respect. Het team is effectief in de zin dat het levert wat is afgesproken en heeft daarbij plezier. Er kan wel druk op de ketel komen, maar dit resulteert niet in negatieve stress of een negatieve sfeer.

Open sfeer

Er kunnen – in feitelijk moeten – ook conflicten zijn, maar door effectief feedback te geven en een open sfeer worden deze opgelost. Voor een goede bedding is een krachtige en gebalanceerde teamleider natuurlijk cruciaal, en elke individueel teamlid heeft een eigen verantwoordelijkheid om het team te laten werken. Dit doet hij of zij door te laten horen wat er niet loopt en daarmee betrokken te blijven.

Neem contact op
voor een (gratis) intake gesprek

Contact

Telefoon of whatsapp

06 4022 8274

Email

info@krijgsmancoaching.com

Follow by Email
Facebook
Twitter
LinkedIn