Hoe word ik vrij van woede of irritatie?

Moeiteloos in (werk)relaties

Naar verdieping van de verbinding, vooral ook met de mensen die je irriteren of triggeren (vaak zijn dit juist collega’s die dichterbij staan, maar ook geliefden, ouders, kinderen, collega’s, bazen). Je breekt door je standaardreacties heen op mensen die je triggeren en krijgt alternatieve manieren om met hen om te gaan. Daardoor verbeteren je relaties (verder).

‘Life changing’

Word je wel eens heel moe van steeds dezelfde discussies en irritaties, juist met de mensen die je het dichtst bij je komen – je geliefde, naaste collega of baas, een ouder? Bijvoorbeeld mensen die je in de rede vallen, mensen die afspraken niet nakomen, onredelijk zijn, te dominant, etc.

Triggers

Vanuit deze trigger(s) reageer je op een bepaalde manier (bijvoorbeeld: je trekt je terug, gaat weg, wilt weg, of bent er niet helemaal meer bij, wordt boos etc). Je reactie, hoe terecht het ook voelt, werkt vaak niet voor wat je wilt bereiken (meestal willen we eigenlijk verbinding, of dat de ander mee beweegt een bepaalde kant op).

Dit overkwam een coachee ook.

Zijn baas reageerde vaak boos als iets niet was zoals zij wilde (bijvoorbeeld als het product – een offerte –  niet op het niveau was dat zij verwachtte). Zijn natuurlijke neiging was om te dissociëren (mentaal afhaken) en incasseren.  Op dat moment ervoer zijn leidinggevende geen kracht aan de andere kant van de tafel, en dat wekte de indruk dat hij die ook niet had (tot op zekere hoogte op dat punt en niveau was dat ook waar).  Resultaat: frustratie aan beide kanten.

Wat hem hielp

is een woede-ontladingssessie. Hierdoor kwam de informatie die ‘onder’ de emotie zat naar boven, waar ging het nu eigenlijk om in dit specifieke geval, en op diepere lagen waarin hij op dit soort gedrag getriggerd werd.  Door op dat diepe niveau te werken, en door naar de informatie te kijken die in het hier en nu op zijn emotie zat en bewust te blijven als hij weer getriggerd werd, kon hij ‘aanwezig’ blijven en kijken wat er nodig was. In plaats van terugtrekken was dat in één geval aangeven wat het effect was van haar toon. In een ander geval kon hij haar boosheid gewoon bij haar laten (waar deze ook hoorde) en focussen wat nodig was om de offerte op een goed niveau te krijgen. Ook hier weer is het van introvert (naar binnen terugtrekken of vertrekken) naar extravert (verbinden met de ander, communiceren). Resultaat: veel effectiever samenwerking en meer waardering voor de coachee.

Dit is wat ik voor je kan doen

Vaak vertoon je hetzelfde patroon ook in je andere relaties, inclusief werkrelaties. Door het op één punt aan te pakken, verdiep je de verbinding in al je relaties en bevrijd je jezelf tegelijkertijd.

Als je meer wilt weten over de methoden die ik gebruik om je te ondersteunen je patronen te doorbreken en je vrijer relaties te laten bewegen klik dan even door naar Mondo Zen en Voice Dialogue.

Neem contact op
voor een (gratis) intake gesprek

Contact

Telefoon of whatsapp

06 4022 8274

Email

info@krijgsmancoaching.com

Follow by Email
Facebook
Twitter
LinkedIn