Visie op coaching

Transformatie als de Blue Morpho vlinder

Een boven-wereldlijke verschijning

De eerste keer dat ik hem zag was tijdens mijn huwelijksreis in 2000 in Costa Rica. Ik geloofde niet wat ik zag: de Blue Morpho vlinder! In een grillige vlucht boven een kabbelend beekje omgeven door het rijke groen van de Midden-Amerikaanse jungle. Het is een bijna boven-wereldlijke verschijning: diepblauw iriserend, een kleur die ik nooit eerder gezien had. Deze prachtige verschijning komt voort uit een groen-grijze rups en een simpele groene pop. Het beeld van de transformatie van deze vlinder ondersteunt voor mij de belangrijkste boodschap van mijn coaching benadering.

Uit de cocon

In de loop van het leven en met name in het begin, bouwen we een soort cocon om onszelf heen van aangeleerde patronen, ook wel Reactief Patroon genoemd. Sommige werken voor ons, en sommige niet (meer). Als je je bewust wordt van deze niet werkende patronen is vaak het verlangen daar om het anders te doen. Doelgericht in je bewustzijn brengen van wat je er mee wint en verliest, kan je weer brengen bij wie je werkelijk ten diepste bent, je essentie. Je kunt je ontdoen van de cocon zodat de vlinder weer vrij kan vliegen. Ik coach meer op loslaten wat niet nodig is, dan op iets wat erbij moet komen. Meer een herinneren van wie je in essentie bent, dan iets er aan toevoegen.

Dichterbij de essentie

Ik ben zelf door coaching en zen in mijn carrière steeds dichter bij mijn essentie gekomen, en deze is steeds zichtbaarder geworden ook al werk ik in een grote corporate. Zen bijvoorbeeld is niet mainstream in corporates zoals je waarschijnlijk weet. Door hier meer en meer over te vertellen binnen mijn afdeling en organisatie vertrouwen mannen me ineens toe dat ze yoga doen, en heel veel mensen blijken ook te mediteren of mindfulness te doen. Interesting.

Neem contact op
voor een (gratis) intake gesprek

Contact

Telefoon of whatsapp

06 4022 8274

Email

info@krijgsmancoaching.com

Follow by Email
Facebook
Twitter
LinkedIn